Ellen

Den 18 augusti har Ellen namnsdag vilket vi firar med alla Ellen-telefoner.

I ordning: Olivia (som inte hade modellnamn), Sandra (EH97 och EH99), Jane (EH237 och EH238) följd av Emma (EF738) och slutligen Ellen Jill (EH288).
Till alla felfinnare vill vi förklara att ETACS Pocket och Gina kom innan de tvåställiga projektnamnen infördes.

 

 

Seminarium i Kista 16/6

Det är mycket vi inte anade skulle hända efter att vi skrivit boken. Vi anade inte att vi skulle hålla föreläsningar i både Lunds stadshall och på Lunds stadsbibliotek. Vi hade inte förväntat oss att hamna på Sydsvenskans första sida. Att få hålla lektioner i Teknikhistoria på LTH fanns inte på kartan. Men frågan är om inte det som händer nu på fredag 16/6 är det mest oväntade! Vi har blivit inbjudna att hålla ett ”fredagsseminarium” på Wireless@kth i Kista. PG håller seminariet som kommer att vara på engelska och är öppet för alla. Några av de kvarvarande 11 böckerna kommer att finnas till försäljning.

https://wireless.kth.se/blog/event-type/event-friday-seminar/

 

Kista

Eftersom vi har blivit inbjudna att hålla föredrag i Kista vill vi uppmärksamma lite av vad våra forna kollegor åstadkom.

I tur och ordning: GC25 (Mary), GS88 (Penelope), R380 (Roxette) och P800 (Linnea)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lotta

Den 12 maj hade Lotta namnsdag och det uppmärksammar vi med lite bilder på telefoner från Lotta-familjen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Först ut är en tidig prototyp när Lotta fortfarande hade utdragbar antenn.
Om varför antennen måste ändra sent i projektet berättar vi ju i boken.

Nästa bild visar Lotta Basic (överst) som var en enklare version utan IR och modem.
Under en Lotta med IR-fönstret.

 

 

 

 

 

 

När Lotta kom höll man mycket på med målade skal. Här har vi några varianter.

 

 

 

 

Slutligen lite Lotta-reklam från Lufthansa.

Tiden går!

Denna veckans tema är klockor.

Först två bilder med Ericsson-klockor ur Timmy Lankes samling.

Därefter följer en klocka ur Magnus Ingelstens samling.

Nästa bild visar efter den Infoware-klockan som var ett tänkt samarbete med LTH 1997 och därefter T28-klockan som placerades överst på Ericsson-pelaren vid Vattentornet. Bilden är hämtad från tidningen Voice.

Slutligen har vi klockor från idag med tydlig koppling till Ericsson/Sony Ericsson. Carlos Calderon Sund, en gång på marknadssidan på Ericsson, säljer klockor med varumärket Carl J Sund. Hemsida: www.carljsund.com. Slutligen har vi en klocka från Kronaby där ju många av våra tidigare kollegor håller till. Hemsida: www.kronaby.com.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fler fabriker!

Stefan Ehrling i Kumla har läst kapitlet om fabrikerna i vår bok och har upptäckt att det saknas några fabriker. Så här skriver Stefan:

”Jag upptäckte att det saknas några produktionsenheter jag besökte kring 2000/2001 i in roll som Globalt systemansvarig när vi implementerade det nya centrala spårbarhetssystemet för mobiltelefoner ”DIS” (Delivery Information System), detta system ersatte det gamla lokala  systemet ”SKOR” (Serienummer Knytning Order Rad). Arkivdelen av DIS kom sedermera bli det som idag kallas HPDD hos Sony Ericsson & Sony Mobile.

Vet att vi blev tillsagda att DIS systemet skulle implementeras på alla fabriker och distributionsenheter fastän man var medveten om att de skulle läggas ner / avyttras. Var för att skapa en enhetlig system setup för ev annat bolag…

Kommer ihåg på en av hemresorna i detta projekt när jag väntade på ett anslutningsflyg i Huston till Stockholm. Det var två herrar som väntade vid gaten som drog till sig min nyfikenhet då de satt med en power point presentation som kom att lista alla de orter vi hade produktion på och övergripande planer/strategier de hade för varje site, det stod Flextronics på slutet av den presentationen…

De siter som jag saknade är:

Solectron i Timisoara, Rumänien

För produktion av T20. En liten test volym vet jag produceras där men vet ej ifall de skickades ut till marknaden?

Solectron i Guadalajara, Mexico.

Vet ej vilken telefonmodell vi producerande/skulle producera här, den var också underställd Lynchburg/Lynchpin och producerade enbart telefoner som kom att kittas i Lynchpin. DC´t i Lunchburg hette Lynchpin.

Elcoteq Monterrey, Mexico.

Här producerades PC kort.”

Stort tack till Stefan för den kompletterande informationen!

Marianne

Marianne hade namnsdag 4 april vilket föranleder oss att lägga upp lite bilder från Marianne-projektet dvs T28.

I tur och ordning: Prototypen som användes vid första samtalet, tidig version innan bytet av nummerserier, aliengubben som användes vid marknadsföringen, de tre batterityperna som fanns och till sist T28 special edition som aldrig lanserades.