Mysteriet med EH288

EH288 openEH288

När vi gräver i arkiven hittar man ibland saker som man inte minns och inte riktigt kan förstå varför det blev så. En sådan oväntad och förvånande telefon var den EH288 fanns i min samling. Enligt ”Products & Development” så kom telefonen ut 1995. Projektet bör ha haft namnet Ellen Jill eftersom man använder den RTP utvecklade Jill mekaniken. Enligt den namngivningsstandard som gällde borde telefonen hetat EF288 eftersom det är en flip-telefon. Vi har frågat Björn Ahlberg som var produktchef men inte heller han har något minne av varför det blev ett H.

EH288 var enbart ämnad för den kinesiska marknaden vilket kan förklara de dubbla 8-orna i modellbeteckningen. Enligt säljmaterialet hade man utvecklat telefonens mjukvara så att telefonen skulle bli mera lättanvänd och också ökat möjligheterna för användarna att personifiera sin telefon.

Telefonen tillhörde samma generation som NH238 och EH238 där föregångarnas gummiknappar hade ersatts med vad vi kallade hardtop knappar med vit text på svart botten.

Bland de nya funktionerna framhölls att man ändrat så att användaren fick automatiska återuppringningen vid upptaget eller om nätet var fullt. Telefonen hade nio olika ringsignaler varav tre var melodier: Für Elise, The Entertainer och Beethovens nia.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.