Veckans Gäst: Gunilla Novak

Gunilla NovakGjorde på Ericsson:

Började som rotationsingenjör på Ericsson i februari 1995. Under tiden i Linköpingsfabriken blev första tjänsteresan att hämta material till byggandet av GSM/DECT Jane från Borås.

I Linköping blev det mycket logistik och produktionsplanering. I juni 1996 var det dags för kick-off för Penelope-projektet från Kista med tre dagars kick-off på Åland. I Linköpingsfabriken blev det också sådan skojigheter som modem Mary (Kista) och Homebase (Nürnberg).

Gunilla kom till Lund i augusti 1997 och blev kvalitetsingenjör med fokus på displayer till t.ex. Beatrice och Marianne. Nästa steg blev som HVM projektledare för Mona och efter det RTL projektledare på Madeleine.

Gör nu:

Chef för projektkontor på mjukvara på Sony Mobile.

Favorittelefon:

GF768

Bästa minne/minnen:

Flera; T28 lanseringsfesten var ju verkligen en mycket positiv överraskning.

Alla fina goa kollegor som jag lärde känna under den tiden.

Värsta minne/minnen:

Värsta minne från Ericsson-tiden är nog när R320 (Mona) som jag då var HVM projektledare i princip inte sålde alls och vi stannade och stoppade produktionen och startade igen och stoppade. De utfasningskostnader som följde var horribla och jag minns fortfarande när din medförfattare till boken ringde och frågade hur mycket estimatet var på och jag nämnde en horribel summa, med tillägget vi är inte klara än. Det kommer mer.

Ett annat är alla producerade R520 (Madeleine)-telefoner som var färdiga och stod på lastpallar ute på fabriksgolvet i Kumla utan att det fanns kundordrar!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.