Veckans Gäst: Johan Paulsson

28052014-Johan PaulssonGjorde på Ericsson:

Började som ex-jobbare 1987, Anställd 1988 som basbandsdesigner på ETACS. 1989 produktchef, 91 projektledare tillbehör och Nina-Jane, börjar bygga en tillbehörsorgnisation 92, mekanikchef 92, produktutvecklingschef 96, Chef för hela GSM utvecklingen 1998, 2000 flyttade han till Malaysia som entry-chef med fabrik och ODM ansvar.

Gör nu:

CTO på Axis

Favorittelefon:

NH237 och T39

Bästa minne/minnen:

Mannesman dealen 1992, bl a hade vi en dead line att visa en fungerande prototyp som vi fick klara genom att flyga ner telefoner till Tyskland i ett specialchartrat plan. Det var ju en otroligt stor affär då och vi tog ju hela GSM markanden då för en kort period.

Att allt var möjligt på något vis, t ex kunde vi rampa Sofia-Emmas produktion trots att vi inte hade alla komponenter på plats eftersom vi visste att det var värt den skrotkostnad för att ha en hög produktionstakten uppe när vi väl kunde börja leverera kompletta telefoner. Vi hade så höga marginaler i början av en produkts livscykel att utvecklingskostnaderna var återbetald på någon månad.

Värsta minne/minnen:

Kvalitetsproblemen på T28, först luckan och sedan PA-module. Det höll på att knäcka hela organisationen.

När vi insåg att Michelle (A2618) inte skulle hålla på marknaden. Vi hade laddat så hårt med både material och produktion men hela markanden hade ändrat sig under utvecklingstiden. Konkurrenterna, både nya och gamla, hade sprungit ifrån oss.

Att vi tvingades göra AP-Lotta. Det tog så mycket nyckelresurser som hade behövt för att t ex ta nästa steg i vår µ-processorarkitektur. Nu bands de upp i ett projekts som behövdes för att säkra en systemorder i USA men som gav väldigt lite pay-back till oss på terminalsidan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.