Veckans Gäst: Lars Holmgren Höög

Lars Höög

  • Gjorde på Ericsson:

Jag jobbade med PLM och att ta fram IT-stödsystem för produktutveckningen, t.ex. autumatiks kittning, arbetsflöde för dokumentgodkännande, inventarium och kalibrering av instrument, dokumenthantering.

 

 

  • Gör nu:

Teknisk arkitekt inom IT på Sony.

  • Favorittelefon:

Ericsson R310 för att den var så episk och fortfarande är omtalad och omtyckt.

  • Bästa minne/minnen:

Ett stormöte på Olympen, kanske 98 eller 99, när man stolt presenterade att Ericsson nu gått om Nokia och var störst i världen på mobiltelefoner.

När jag vann ett av prisen för bästa förslag och inför församlade personalstyrkan kunde berätta att vi som då bar hörapparater ine kunde använda mobiltelefoner.

Lanseringsfesten kring T28 satte spektakulära minnen som sent går ur och speciellt minns jag Mats Lindoff, iklädd ett diadem på huvudet med silvriga flörtkulor fästa med spiralfjädrar, be alla närvarande boka ett viktigt möte med sig själv på förmiddagen dagen efter för nu skulle det festas.

  • Värsta minne/minnen:

Att infon om att Ericsson var störst visade sig vara en engångshändelse och att det sen dess alltför ofta visat sig att vi är en riktigt liten spelare på marknaden.

All osäkerhet som nedskärningstider vållat och alla de gånger som nedskärningar gjort att omtyckta och kunniga medarbetare tvingats lämna företaget, inte alltid under former som varit smickrande för företaget.

Att ett flertal gånger i bitter realitet kunnat konstatera att företaget gör om samma misstag som man gjort flera gånger tidigare.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.