Veckans gäst: Pär Thuresson

Pär Thuresson

Datum: 2014-11-17

Gjorde på Ericsson:

Började som projektledare sommar 2000 med Vendela men tog över Mia/T68 ganska snart. Fick sedan ansvaret för ett projektkontor.

Gör nu:

Ansvarig för Kvalité och Customer service på Sony Mobile

Favorittelefon:

T68

 

 

Bästa minne/minnen:

Nu är det roligt att ha varit med om att skapa kameratillbehör + färgskärm + MMS i T68. Vilken kombination men då förstod jag inte hur stort det skulle bli.

Den perfekta timingen av beslutet om att svänga MMI utvecklingen i Mia. När vi insåg att vi inte skulle hinna med det nya avancerade färg-UI som vi specat hann vi precis porta över T39:ans UI istället.

Värsta minne/minnen:

De ”skrotningsmöten” vi hade när volymerna gick ner. En gång i veckan satt vi och skrotade komponenter för hundratals miljoner till telefoner som aldrig byggdes när efterfrågan gick ner. Chockartad upplevelse när jag kom som ny från Saab till Ericsson.

Indusdiskussionerna mellan Linköping och Kumla, det kostade mycket energi som kunde ha använts bättre när situationen var som den var.

I T68i’s DPY-kit introducerade en blå sammetspåse som telefonen skulle ligga i. Det skulel se exklusivt ut när man öppnade förpackningen. Tyvärr så färgade den blå färgen av sig på den snygga silverytan på telefonen vilket inte upptäcktes förrän första skeppning gått. Påsen tålde inte fukten under transport. Vi hade någon miljon påsar i lager som vi bl a gav bort till dagis.

Diskussioner vi hade innan vi till slut tog bort antennen på T68. Vi var väldigt oense om det internt trots att hela marknaden svängde över mot inbyggd antenn.

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.