Veckans gäst: Simon Shepherd

Gjorde på Ericsson:

Började på Orbitel i Basingstoke 1995, jobbade med produktledningen av 907 och 903. Hamnade på Ericsson i och med övertagandet 1996, flyttade till Lund 1997 för att lära sig hur man jobbade där och började med Emma2 som var ett Lunda projekt som ganska snart blev flyttat till Basingstoke. Men det blev ganska bra ändå, då han blev en bra bro mellan Lund och sina gamla kollegor. Har sedan dess blivit kvar inom produktledningen i Lund ända fram till idag, förutom en period runt 2002 då han var i RTP. Ett av de mest lyckade projekten under SonyEricssontiden han jobbade med var T610.

 

Gör nu:Simon Shepherd

Life cycle pricing , sales&marketing på Sony Mobile

 

Favorittelefon:

GH388

 

Bästa minne/minnen:

Känslan vi hade i företaget under slutet av 1990-talet. Allt var ju möjligt och tillväxten var helt otrolig.

Värsta minne/minnen:

Frustrationen av att Ericsson aldrig riktigt förstod vilken möjligheten ECS hade.

Vi var ganska naiva i början på produktledningen som försökte matcha en mera erfaren R&D. Med lite mera erfarenhet så hade vi kommit längre med ECS.

2 svar på ”Veckans gäst: Simon Shepherd”

  1. Jag minns mycket väl de första Basingstoke-R&D-kollegor som kom till Lund för att jobba tillsammans med oss i telefonprojekten. Vi var ganska trångbodda, men på känt ”nybyggarmanér” lät jag i förväg arrangera några provisoriska arbetsutrymmen, som jag gav det välkomnande (?) namnet ”New Basingstoke”.

    Svara
    • Ja det var ett smart koncept. 10 ingenjörer var på plats under en ganska lång tid. När de åkte tillbaks till UK så hade de det första fungerande prototyp-kortet till Emma2 med sig hem plus några ”frivilliga” Lundensare. Och en massa bra kontakter förståss.

      Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.