Veckans Gäst: Tord Wingren

Tord WingrenGjorde på Ericsson:

Började som ASIC designer i Stockholm 1985 och jobbade t ex med RF chipen Eva/Lisa 1987. Kom ner till Lund 1989 och började i Kornbys spec-grupp. 1990 chef för RF-ASIC. Senare chef är all ASIC och 94-95 ansvarig för hela plattformorganisationen, TX. Skriva första MC-Link spec. 1994 och började jobba med WCDMA 1996, bildade PU-UMTS 1998. Sedan fick han ansvar för hela plattformsorganisationen när vi slog ihop det till BU GSM/UMTS 2000. Var sedan VD och drivande då vi startade upp EMP 2001.

Gör nu:

Sitechef för Huawei i Lund och lite allmän entreprenör i regionen.

Favorittelefon:

T39

Bästa minne/minnen:

När vi för första gången fick igenom en bitström genom den första GSM mottagaren byggd runt Sabine. Att se att det faktiskt fungerade.

Samma känsla var det också när vi lyckades få igång MC-Link som senare blev Bluetooth.

Värsta minne/minnen:

När någon eldade upp vår affärsplan i den öppna spisen på Ystad Saltsjöbad under ett strategimöte och brandkåren fick komma. Tror det var hösten 1999.

Behöva tacka nej när Wallenberg erbjöd 1 miljard extra i budget om jag kunde accelerera utvecklingen av UMTS plattformen.  Det gick ju bara inte, vi gjorde ju redan allt vi kunde. Vissa saker kan inte köpas för pengar.

Det märkliga faktum att Jorma Ollila (vd NOKIA) hade en T28 prototyp som han visade upp för vår VD vilket stressade projektet ännu mer.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.