Veckans Gäst: Ulf Jonsson

Ulf JonssonGjorde på Ericsson:

Började 1995 på tillbehör med det trådlösa head-setet Cornelius som var ett parallellspår till Bluetooth som aldrig blev något. Sedan blev det mera tillbehör och slutligen ansvarig för det projektkontoret där 1998. 1999 flyttade han över till telefonsidan och drev Mona, ett lite lurigt projekt i Mariannefamiljen i skuggan av T28. 2001 flyttade Ulf till Malaysia och började med ODM, jobbade bland annat med Arimas första telefon, Maria, som blev A3618 och såldes mest i Asien. Tiden i My blev kort och redan samma år var han tillbaks i Lund och togs sig nu an Viola, vår första 3G telefon som han drev fram till release 2003.

Gör nu:

Planing & Strategy på Sourcing, Sony Mobile

GF788 open x3Favorittelefon:

Sofia-Emily, GF788

Bästa minne/minnen:

Känslan av att jobba i ett världsledande team och se folk på gatan som gick och pratade i telefoner som man själv varit med och tagit fram. Såg till och med en tjej på stan som gick och pratade i en Viola trots att den knappt kom ut i några större volymer.

James Bond använde en R320-baserad telefon i ”Tomorrow never dies” 1997. Visserligen var den något kundanpassad men för mig var det fortfarande en Mona.

Värsta minne/minnen:

Att passionen ”pyste” ut gradvis när vi växte. I takt med att vi blev större och fick andra problemen också så minskade engagemanget i telefonprojekten.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.