En låda telefoner från Kumla

Som ni säkert har läst så stänger Ericsson ner det mesta av fabriken i Kumla. Våra gamle kollega Paul Risberg som gör sin sista arbetsdag på fredag berättar om vad som händer:

” I Kumlafabriken just nu är det mest utfasning och transfer aktiviteter till andra Ericsson-siter, börjar bli rätt tomt i lokalerna.

Den sista körningen i ytmonterings linorna skedde vecka 08.

Ca 360 är ju uppsagda, de flesta slutar nu Feb/Mars/April, några blir kvar längre för att stänga ned.

Det som blir kvar permanent är ca 80st inom områdena Förutvecklings- och Testutvecklings-verksamhet för 5G, dessa stannar tillsvidare kvar i någon del av fabrikslokalerna.”

Paul, Jörgen Sundh, Johan Norin och kanske fler har samlat ihop ett stort gäng gamla telefoner och skickat till oss så nu har vi mycket material om vi någonsin lyckas skapa en utställning/industrimuseum. Bland telefonerna fanns några som vi inte ens visste om. Som Jan sa, nästan läge för en revision av boken. Nu blir det inte så utan de – i skrivande stund – återstående 12 böckerna är de sista som finns.

1 tanke på “En låda telefoner från Kumla

  1. Tror jag kan skymta Margareta i lådan 🙂 Ser även ut som att det sitter T28-antenner på r520m prototyperna men ack så fina färger som inte släpptes på marknaden.

    Om det vill sig kommer förhoppningsvis delar av min samling att syans på Telemuseum i Virserum.

Lämna en kommentar