Vad hände vecka 19?

Flitens lampa har lyst över bokprojekten, bildligt talat. I verkligheten har vi under större delen av veckan saknat belysning, en konsekvens av den stora ombyggnaden som pågår av våning ett grön.

Avsaknaden av belysning har dock inte hindrat oss från att ta stora steg framåt med kapitlen om Sandra respektive Olivia familjerna. Sandra-kapitlet som innehåller sådana klassiker som NH och EH97/99 och GSM telefonerna GH197&198 – för att inte tala om den spännande historien om när varumärket Hotline försvann, är i princip klart. Föregångaren Olivia är klart till 75%. I detta kapitel kommer det även att ingå text om när Ericsson och GE gick ihop.

2014-05-11 13.39.57Några nya modeller har inte dykt upp denna veckan (tack och lov!), däremot ett nytt kapitel där vi samlar vad man kan kalla sista generationens kombitelefoner. Vi talar om ”Gina” (ETACS combi med Italtel som kund)-, GM120 (utvecklad av Orbitel och den första GSM-telefon som fick typgodkännande), Nina Diana (NMT versionen av GE:s Carfone IV) och inte minst DAL Diana (en fast mobiltelefon (!) med syfte att snabbt bygga upp telekommunikationen i Öst(ra) Tyskland efter återföreningen). F.ö. har PG hittat sin Nina Diana som diskuterades på hemsidan för
ett tag sedan. Det märks att den använts…
2014-05-11 13.40.19

 

 

Härnäst börjar vi på kapitlen om Jane 4/5 (t.ex. GH388) och Emma-familjen (768 & 788). I det senare står vi inför utmaningen att förstå vad som hände när ”man” plötsligt i ett mycket sent skede bytte från Emma-mekanik till Erika-mekanik på 788:an. Den projektdokumentation vi hittat är märkligt tom på information om detta….

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.