Vad hände vecka 21?

Skrivarmässigt har vi denna veckan arbetat med Emma-familjen där Jan har kartlagt de snåriga turerna när Lund och RTP skulle göra mekanik ihop vilket gick ”sådär” och resulterade i att Emma i ett sent skede blev Erika (och Emily). Jan har också ägnat sig åt att försöka hänga med i turerna runt AMPS Emmorna AF738 och AF788 som också är en snårig historia. Många av våra gäster har tagit upp de mekaniska svagheterna i batterikontakten som sitt värsta minne och som den tidpunkt där nedgången började.

PG blev så inspirerad av Magnus Sydoffs R190 att han började skriva på kapitlet om satellittelefonerna R190 ACeS och R290 Globalstar. Också det en fascinerade historia med storslagna planer, en bister verklighet men ett förvånansvärt långt liv ändå. Speciellt Globalstar engagemanget förvånar eftersom det var såväl Qualcomm delägt  och CDMA baserat vilket vid den tiden inte borde intresserat Ericsson.

Bland veckans besökare har vi Anne-Lott Hedberg som påstod hon inte mindes något men det gjorde hon verkligen. Tänk att ha varit med om att både skapa den första NMT900-mjukvaran och sedan också den första GSM-mjukvaran. Vilka meriter!

Bara någon timme efter Anne-Lott kom Lennart Nordström som var den som fick uppdraget att strukturera upp GSM-mjukvaran. Lennart hade också tagit med foton från olika firmaaktiviteter inklusive firmafesten på Ericsson-kontoret i Köpenhamn 11/11 1994. Härliga bilder som vi kommer att använda som påtryckning på involverade att köpa boken när den kommer…
Vi har printat ut ett urval bilder som vi har på kontoret för dem som var med och vill se sig själva i en 20 år yngre upplaga.

Anne-Lott och Lennart liksom Sten Minör, nu på Mapsi, som besökte oss i tisdags kommer att dyka upp som Veckans Gäst.

För övrigt har det fötts en tanke på i höst hålla lite mingelmöten för dem som är intresserade av att följa bokens framtagning och kanske träffa likasinnade nördar eller möta gamla arbetskamrater. Vi återkommer förhoppningsvis med mer information inom de närmaste veckorna. Intresserade frivilliga får gärna höra av sig!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.