Vad hände vecka 37?

Återbesök inledde veckan när Lennart Lundahl och Michel Saboune på nytt hälsade på oss medförande olika godsaker från sina arkiv. Till exempel hade Lennart med en 900B alltså NMT Kombi i den andra versionen där Lundagänget gjorde även radiodelen (som Panasonic gjorde till 900A). Michel hade bland annat med en Athena – en tidig telefon med inbyggd radio som aldrig nådde marknaden.

Under veckan har vi också haft finfika med Gunilla Novak och till exempel hört om Kistas tredagars kick-off för Penelope-projektet. Om Penelope och de efterföljande smarta telefonerna har vi också telefonledes fått mycket information från Lars Brattsberg i Kista. Vännen Timmy i Växjö har hittat en mycket märklig sak, en GS-18 (datatelefonen från Orbitel) inbyggd i en låda. Efterforskningar pågår av vad detta kan vara. Någon som vet?

Vad gäller boktitel har vi fått in några förslag (från Timmy) men har inte lyckats bestämma oss. För att inte fastna har vi bestämt att tills vidare använda det innovativa namnet ”Boken om Ericsson mobiltelefoner” och ta beslutet längre fram. Man har ju lärt sig att ”plötsligt händer det”, dvs att vi inser det rätta namnet.

Kommande aktiviteter är att ta tag i M&M samt att försöka utröna hur de bägge RTP-baserade familjerna Linda och Nicole kom till (och inte minst förstå vilka av alla varianter som verkligen kom ut). I Linda-familjen finns t.ex. Ericssons första CDMA telefon A1228c och i Nicole-familjen finns en första och enda GAIT-telefonen, T62u som kom ut först efter att vi blivit Sony Ericsson.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.